Reparatie horloges & sieraden

Horloge reparaties

Eric van Hooff is een vakspecialist in het repareren van horloges. Met zijn 30 jaar ervaring kent hij alle in en outs van het vak. Ook is Juwelier van Hooff gecertificeerd service centrum voor de Swatch Group. Dit wil zeggen dat we alle onderdelen krijgen van de Swatch group horlogemerken Omega, Rado, Tissot, Certina en vele anderen merken. Voor al uw horlogereparaties kunt u terecht bij juwelier van Hooff, zowel modemerken als exclusieve horloges kunnen perfect gerepareerd worden. Wij repareren horloges voor heel de regio, dus ook vanuit Veldhoven, Valkenswaard en Eindhoven kunt u bij ons terecht om uw horloge te laten maken.  VS_uurwerkmaken_chronografen

Sinds 3 jaar is Ramon van Hooff, de zoon van Eric ook actief als horlogemaker bij Juwelier van Hooff. Als afgestudeerd horlogemaker aan de Vakschool in Schoonhoven kent hij inmiddels ook de kneepjes van het vak. Ons reparatieatelier is de afgelopen jaren fors uitgebreid met nieuwe apparatuur en meer werkruimte, om ons werk nog meer te perfectioneren. Bij juwelier van Hooff worden reparaties verricht voor zowel de consument, juwelierszaken en groothandels. Ook voor de reparatie van antieke klokken kunt u bij ons terecht.

Goud- & Zilver reparaties

Ook voor de reparatie van sieraden kunt u altijd terecht bij Juwelier van Hooff, wij verzorgen zowel goud- als zilverreparaties. Eric is afgestudeerd als goudsmid aan de Vakschool in Schoonhoven, en is specialist in het repareren van sieraden. Sieraden vermaken of zelf een bijzonder ontwerp in gedachten? Wij maken het sieraad van uw dromen ook op maat. Elk gewenst ontwerp kan door Juwelier van Hooff vervaardigd worden. Mocht u hierin geïnteresseerd zijn bent u altijd van harte welkom om eens samen met ons rond de tafel te gaan voor het creëren van het sieraad van uw dromen.

VS_goudsmid_ondernemer_n4

Taxeren

Juwelier van Hooff is beëdigd taxateur voor sieraden, zilverwerk en horloges. Verzekeringsmaatschappijen vragen vaak naar een officieel taxatierapport van uw sieraden en horloges t.b.v. het afsluiten van een verzekering. i4Horloges en sieraden kunnen getaxeerd worden voor verschillende doelen. De meest voor de hand liggende taxatie voor het afsluiten van een verzekeringspolis is de vervangingswaarde. Het rapport wordt dan opgesteld aan de hand van de op dat moment geldende vervangingswaarde. Dit rapport heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. Expertise komt voor nadat er schade heeft plaatsgevonden, samen met de betrokkene wordt er dan aan de hand van diverse criteria (bijvoorbeeld foto’s, facturen en beschrijvingen) het juiste schadebedrag samengesteld. Na het overlijden van een persoon moeten sieraden vaak worden vastgesteld t.b.v. de aangifte successierechten. Deze waarde is veel lager van de vervangingswaarde. Bij een verdeling of boedelscheiding is het belangrijk een zo goed mogelijke waarde aan de sieraden toe te kennen om een zo eerlijk mogelijke verdeling te waarborgen.

De kosten van een taxatierapport verschillen per rapport. Doorgaans wordt er 1 tot 1,5% van de getaxeerde waarde gerekend voor een taxatierapport met een vervangingswaarde of expertisewaarde (afhankelijk van het totaalbedrag). Een rapport voor successie, executie of verdeling wordt doorgaans 4,5% van de getaxeerde waarde voor gerekend. Elk rapport heeft een minimum bedrag van €25,-. Er kunnen evt. bijkomende kosten gerekend worden voor externe onderzoeken, foto’s etc. Mocht dit het geval zijn dan zal dat altijd van te voren besproken worden.

 


Merken

 

logo_nol2
missspring
garmin-logo
ck-logo goed 2
elaine
Viventy logo
Pas logo
aerowatch
blush
TSM350
Logo MB goed
ebel_logo_2016_rgb_ok